SverigePlats.se

Alla Sveriges intressepunkter!

Olingen

Härjedalen  |  Jämtlands län

Luxembourg relief location map.jpg

Olingen är en ort i Luxemburg. Den ligger i distriktet Grevenmacher, i den centrala delen av landet, 15 km nordost om huvudstaden Luxemburg. Olingen ligger 234 meter över havet och antalet invånare är 403.

Terrängen runt Olingen är huvudsakligen platt, men åt sydost är den kuperad. Olingen ligger nere i en dal. Den högsta punkten i närheten är 374 meter över havet, 1,1 km söder om Olingen. Runt Olingen är det ganska tätbefolkat, med 72 invånare per kvadratkilometer.. Närmaste större samhälle är Luxemburg, 15,1 km sydväst om Olingen. I trakten runt Olingen finns ovanligt många namngivna skogar.

Omgivningarna runt Olingen är en mosaik av jordbruksmark och naturlig växtlighet. Kustklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 8 °C. Den varmaste månaden är juni, då medeltemperaturen är 17 °C, och den kallaste är januari, med -4 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 034 millimeter. Den regnigaste månaden är oktober, med i genomsnitt 122 mm nederbörd, och den torraste är mars, med 24 mm nederbörd.

[Från wikipedia]


Övriga orter i närheten

Olingskog    (2 km)

Ulvsjö    (4 km)

Pers    (6 km)

Sättravallen    (12 km)

Näcktjärnstugan    (14 km)

Strandasmyrvallen    (15 km)

Högen    (17 km)

Sunnet    (17 km)

Tjäderåsen    (18 km)

Åsen    (19 km)


Mer information

Vädret kring Olingen